La pérdida, el luto y la adopción

Formación

La pérdida, el luto y la adopción

Verano 1993, con Jaume Cela


4 h de 10h a 14h

Ver más fechas disponibles +


0

Nivel educativo

Duración

  • 4 h de 10h a 14h

Jaume Cela, mestre jubilat, escriptor i membre de Rosa Sensat i del Consell Escolar de Catalunya, estira el fil de la pel·lícula Estiu 1993 (Carla Simón, 2017) per parlar de com els infants viuen la mort, el dol i l'adopció, com també de la necessitat de trobar la distància justa per saber-los acompanyar i perquè puguin comptar amb nosaltres quan els calgui.

Estiu 1993 és la història de la Frida, una nena de sis anys que, després de la mort de la seva mare, se'n va a viure al camp amb els seus oncles i una cosina de tres anys. Lluny del seu entorn conegut, haurà d'afrontar aquest primer estiu de la seva vida amb la família adoptiva i aprendre a conviure amb la seva pena. 

Objetivos de la formación

Repensar la nostra tasca educadora com a docents però també com a pares i mares. 

 

Enriquir les nostres opinions mitjançant el debat on s'escolten veus amb experiències diferents.

 

Conèixer la importància de les emocions en diferents aspectes i àmbits de l'educació. 

Información adicional

Cicle Emocions de pel·lícula. Pensem l'educació a través del cinema

 

Coordinat juntament amb la revista digital Catorze, aquest cicle de conferències pretén reflexionar sobre la importància de les emocions en l'educació, i ho aborda de la manera més àmplia possible. Cada sessió gira al voltant d'una pel·lícula, la qual primer es visualitza i, posteriorment, es tracten els temes que suscita amb el guiatge d'un expert convidat. Totes les sessions estaran conduïdes per la pedagoga i educadora emocional Eva Bach, que convidarà tots els participants (públic i experts) a establir un debat per tractar els temes d'interès educatiu principals que se'n desprenen.

 

 

 

Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament segons la resolució del 23/05/2018. Per obtenir-ne el certificat cal l'assistència justificada al 80 % de les sessions (4 dies).

Otra información de interés

CAIXAFORUM BARCELONA

Fecha: Lunes 16 de julio de 2018
Horario: 10:00 - 14:00

Lunes 16 de julio, de 10 a 14 h

Duración: 4 h

grupo actividades EduCaixa
Plazas limitadas
precio actividades EduCaixa

Abono para todas las sesiones: 16 €

información actividades EduCaixa

Se ruega máxima puntualidad.¿Quieres fomentar el aprendizaje de una forma distinta? Únete a EduCaixa y descubre todas las actividades que tenemos preparadas para tu alumnado.

 


 
0.0
Aún no hay ningún comentario. Sé el primero en enviar comentarios.

Valoración media global sobre 5

Basada en 0 valoraciones