Recurso - Vídeo

L'impacte social de les drogues. Les drogues tenen un alt cost sanitari

¿Quines conseqüències tenen? 

psicología psicología de la personalidad ética problemas morales consumo drogadicción droga terapia tratamiento sanitario


0

Nivel educativo


 • Bachillerato y ciclos formativos
 • ESO

Área de conocimiento


 • Sensibilización social

Competencias


 • Matemática y competencias básicas en ciencia y tecnología
 • Sociales y cívicas

Idioma


 • Castellano

Descripción

Vídeo que podem trobar a l'exposició virtual "Parlem de drogues", dins de l'àmbit 2 anomenat "L'impacte social de les drogues".

El vídeo ens mostra com les drogues ens poden portar a casos d'addicció severa i d'altres problemes de salut que necessiten, en molts casos, tractament perllongat.

Les imatges van acompanyades de dades impactants de les persones que han necessitat diverses menes de tractament: unitats de desintoxicació hospitalària, tractament ambulatori per drogodependència, centres de metadona o participació en comunitats terapèutiques.

Recomanem treballar el vídeo a l'aula per poder fer un treball conjunt de reflexió. Seria interessant anar recollint els comentaris i expressions de l'alumnat quan visualitzi el vídeo, per fer-ne una anàlisi conjunta posterior.

Objetivo

 • Reflexionar sobre les conductes de risc i com afecten la nostra salut.
 • Fomentar la presa de decisions i l'actitud crítica respecte del consum de drogues.

Las drogas tienen un alto coste sanitario

Material relacionado

 • Las drogas tienen un alto coste sanitario - Créditos (PDF 39Kb)
 • Ejemplos de uso

  Aquest recurs es pot treballar en qualsevol curs de secundària o de cicles formatius. Està especialment indicat tant per reflexionar sobre els efectes del consum de drogues a la nostra salut, com per fer un treball més enllà i analitzar-ne les conseqüències en l'estructura social.

  Tant a 2n com a 3r d'ESO, es pot fer servir com un recurs per ajudar en el treball de l'estudi estadístic.
  També, a 3r i 4t d'ESO es pot emmarcar dins de la matèria d'Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, quan parlem dels efectes negatius de determinats hàbits en la nostra salut.

  El treball més reflexiu i en profunditat de l'afectació del consum de drogues encaixarà en el nivell de 1r de batxillerat, dins de Ciències del món contemporani, tant en l'estudi dels efectes del consum de drogues en la salut com en les conseqüències que té en l'aspecte social. I dins de la matèria de Psicologia i sociologia, en l'estudi de la relació entre el comportament humà i la societat.

  Finalment, també es pot treballar dins d'Educació física, per fer una reflexió sobre les conductes de risc que afecten la salut pròpia i la dels altres.

   

  ¿Quieres hacer uso de los recursos educativos que tenemos preparados para tu alumnado? Únete a EduCaixa y empieza a usarlos en el aula.

   

  0.0
  Aún no hay ningún comentario. Sé el primero en enviar comentarios.

  Valoración media global sobre 5

  Basada en 0 valoraciones