Actualidad EduCaixa - 2020-07-27

Quan les persones amb problemes de visió poden valer-se per si soles

Descobreix Blind Buy, una iniciativa que ens dóna exemple d'inclusió i diversitat


0

Ajudar a les persones amb discapacitat visual continua sent un repte en l'actualitat. Fer-los més suportable el dia a dia és més fàcil del que pugui semblar, i tan sols consisteix a realitzar petites accions en les quals podem col·laborar tots i totes. Sobre aquest plantejament sorgeix la iniciativa Blind Buy, que permet a aquest col·lectiu de persones fer tasques quotidianes com la compra amb autonomia i sense l'ajuda de tercers. Es tracta d'un dels 35 projectes seleccionats en el Repte Emprèn de 2019. Una iniciativa d'un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat i Cicle Formatiu de Grau Superior del Col·legi Natzaret-Porto de Madrid.

 

El seu funcionament és a través d'un carro-guia format per 3 sensors ultrasònics que permeten esquivar tot tipus d'obstacles: productes en el sòl, carros o fins i tot a altres transeünts. Quan es detecta un obstacle a la dreta, vibra el costat dret del mànec del carro, i viceversa, i conforme ens acostem a l'objecte o a la persona augmenta la freqüència de les vibracions.

 

A més, Blind Buy impulsa el compromís de les companyies del sector de la distribució alimentària per a adaptar les seves pàgines webs i/o aplicacions mòbils de compra online. L'objectiu és que permetin a les persones amb discapacitat visual realitzar la compra per Internet.

 

Amb aquesta petita però gran aportació, Blind Buy ajuda a millorar un sector molt poc explorat avui dia. Tan sols existeix un projecte (UPSA) que indica on es troben els productes dins d'un supermercat i que va destinat a tots els usuaris. Moltes felicitats a tot l'equip de Blind Buy; l'eficàcia del projecte justifica el seu lema: “Creure per a veure. Puja't al carro de les oportunitats. Suma capacitats, elimina barreres”. Inclusió, diversitat i visibilitat poden estar més unides que mai.

 

Blind Buy és un dels cinc projectes triats del Repte Emprèn d'EduCaixa. Juntament amb un grup de joves i professors, els seus creadors van viatjar a Silicon Valley per a fer evolucionar la proposta. Allí, en ple bressol de la innovació i gràcies a empreses com Netflix o Google van poder envoltar-se de talent i inspirar-se en solucions per a donar viabilitat al seu producte.

 

Repte Emprèn és una iniciativa del Programa Joves Emprenedors que vol fomentar la creativitat, la iniciativa i la cooperació dels alumnes. Cada any premia els millors projectes innovadors oferint als seus joves creadors l'oportunitat de participar en un Campus d'emprenedoria i en un viatge formatiu a Silicon Valley.

 

¿Quieres estar al día de las últimas novedades en educación? Únete a EduCaixa y no te pierdas nada de lo que ocurre en el sector educativo.

 

0.0
Aún no hay ningún comentario. Sé el primero en enviar comentarios.

Valoración media global sobre 5

Basada en 0 valoraciones